ONS DOEL

StiefPlus coacht en verzorgt workshops en thema-avonden voor samengestelde gezinnen.

ONS TEAM

3

Angelique Cras

Stiefgezincoach & gecertificeerd StiefPlan-Coach

Angelique is opgeleid als coach en daarnaast ervaringsdeskundige als het gaat om rollen in het stiefgezin. Haar coachopleiding volgde ze in 2011 en 2012 bij de Coaching Academy International in Naarden. Daarna volgde diverse trainingen en opleidingen met name op het gebied van krachtgericht en zijnsgericht coachen. Verder is Angelique opgeleid tot E-coach (het online begeleiden van coachtrajecten).

 

Angelique is aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches NOBCO en is sinds 2015 geaccrediteerd. Sinds 2014 is zij ook gecertificeerd StiefPlan-Coach en zij behoort hierdoor tot de eerste lichting.

 

Samen met haar partner en twee dochters uit haar eerste huwelijk vormt zij een stiefgezin. Een keer in de veertien dagen voegen de twee dochters uit zijn eerste huwelijk zich bij hun gezin. www.nobco.nl

4

Willeke Kuster

Stiefgezincoach & gecertificeerd StiefPlan-Coach

Sinds 1998 is Willeke familierechtadvocaat. Ook is zij werkzaam als mediator. In dit werk heeft ze vaak te maken met samengestelde gezinnen en heeft ze gezien welke problemen deze gezinnen kunnen hebben. In veel situaties werd het
Willeke duidelijk dat problemen voorkomen hadden kunnen worden als mensen eerder goede informatie gehad zouden hebben en zich bewust zouden zijn geweest van de valkuilen van een stiefgezin.

 

Naast haar werk als advocaat aan de “achterkant” wilde Willeke dan ook graag problemen aan de “voorkant” helpen voorkomen en oplossen.  Ze heeft in 2016 de opleiding tot Stiefplancoach gevolgd en is inmiddels gecertificeerd StiefPlan-Coach. Willeke is aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches NOBCO.

 

Willeke is gehuwd en moeder van twee zonen. www.nobco.nl

PROFESSIONALS

Wat StiefPlus voor professionals kan betekenen

Samengestelde Gezinnen

Voor professionals die werken met samengestelde gezinnen is het verhelderend om te weten hoe een dergelijke gezinsvorm functioneert. Het leven in een samengesteld gezin vraagt van alle gezinsleden iets anders dan binnen een meer traditioneel gezin. Het samengestelde gezin is ontstaan na een rouw-/verliessituatie, er is sprake van loyaliteitsproblematiek, de uitwonende ouder heeft vaak een negatieve invloed op de nieuwe relatie en de stiefouder voelt zich vaak wat alleen staan binnen het gezin.

Een Nieuwe Start

Voor professionals die ervaren dat één of beide (stief)ouders gebaat is/zijn met (h)erkenning van deze dynamische en ingewikkelde gezinsvorm kan een ‘uitstapje’ naar StiefPlus bijdragen aan het verloop van de hulpverlening. Binnen StiefPlus is er goede expertise over alle facetten rondom (de nasleep van een) scheiding, de effecten die een scheiding op ex-partners, nieuwe partners en betrokken kinderen heeft. Door actief met de eigen rol in deze hectische dynamiek te werken, treedt er vaak duidelijkheid op of kan de angel uit de nijpende situatie gehaald worden.

In Actie Komen

Voor collegiaal overleg kan altijd contact opgenomen worden.
Aanmelden van een cliënt kan rechtstreeks (telefonisch of per e-mail). Bij het instappen in een lopende traject overleggen wij vooraf eerst met professional over de duur en op  welke wijze wij instappen.

Contact


Maatschap StiefPlus
Diana 50
6681 PM Bemmel

 

Email:      angelique@stiefplus.nl

KvK-nummer:    66811279

KNAB-bank:    NL 83 KNAB 0255 5072 75


© StiefPlus – Website ontwikkeld door Noviack