Trajecten

Traject I: STIEFGEZIN IN DE PRAKTIJK

In 3 sessies krijg je praktische handvatten om meer rust te krijgen in je stiefgezin. Je leert hoe de diverse dynamieken in jouw stiefgezin werken en hoe jij hier mee om kunt gaan.

 

Het traject is geschikt voor (stief)ouder(s) die minder dan een jaar samen zijn, nog niet samenwonen of als jullie denken over samenwonen.

Traject II: ROLLEN EN PLEKKEN IN HET SAMENGESTELDE GEZIN

Dit programma geeft (stief)ouders inzichten welke dynamieken er zijn in het gezin en hoe er tot nu toe mee omgaan is. In de vijf sessies zoom je in op processen die intern bij je gaande zijn en samen ontdekken jullie nieuwe mogelijkheden om weer een gezinsvorm te vinden die bij jullie past.

 

Het traject is geschikt voor stellen die al samenwonen en de eerste hobbels in hun gezin hebben ervaren. Belangrijk om te weten is dat deze sessies geen relatietherapie zijn. De sessies bieden handvatten en inzichten, waardoor jullie als stel beter met de dynamieken in jullie gezin kunnen omgaan.

INDIVIDUELE COACHING

Naast dat je stiefouder of een ouder na scheiding of verlies bent, speelt er vaak meer mee op de achtergrond. Dit maakt dat je gezin of je relatie niet loopt zoals je je het had voorgesteld. Wellicht spelen andere factoren, buiten het stiefgezin, ook een rol.

Individuele coaching kan je ondersteunen, zodat je zelfstandig weer verder kunt.

 

Individuele coaching bij StiefPlus is geschikt voor iedere volwassene die vast is gelopen in zijn/haar stiefgezin en die hier verandering in wil.

 

De basis van individuele coaching bestaat uit 3 sessies. Na de 3e sessie wordt in overleg met jou het vervolg bepaald.

STIEFOUDERSCHAPSPLAN

Na afloop van het coachtraject heb je de mogelijkheid om jullie afspraken en wensen vast te leggen in een stiefouderschapsplan (het Stiefplan). Het  Stiefplan is jullie handboek en werkt  ondersteunend bij jullie (onderlinge) communicatie en de communicatie met de ex-partner(s).

 

Het Stiefouderschapplan is geschikt voor volwassenen in een samengesteld gezin die praktische handvatten willen om met het ouderschapsplan een prettige invulling aan het stiefgezin te geven.

THEMA-AVONDEN VOOR (STIEF)OUDERS

Een aantal keer per jaar organiseert StiefPlus thema-avonden voor (stief)ouders in een samengesteld gezin. Deze avonden zijn bedoeld om als (stief)ouders onder elkaar tips en ervaringen uit te wisselen en daarnaast geven wij inzicht in de dynamieken die spelen binnen het stiefgezin.

De thema-avond duurt anderhalf uur en de kosten zijn € 10,00 per persoon, neem je je partner mee, dan betalen jullie samen € 15,00.

Data en locatie zijn te vinden in de agenda.

 

Aanmelden kan via het contactformulier op de contactpagina.

Contact


Maatschap StiefPlus
Diana 50
6681 PM Bemmel

 

Email:      angelique@stiefplus.nl

KvK-nummer:    66811279

KNAB-bank:    NL 83 KNAB 0255 5072 75


© StiefPlus – Website ontwikkeld door Noviack